Klosteret Il Convento i Umbria i Italia

MALEKURS PÅ KLOSTER I UMBRIA I ITALIA MED ELLEN EIKENES SOM LÆRER

Klosteret Il Convento Abbazia di San Pietro in Bovara,

06039 Trevi PG, Italia

www.mayleikanger-kunst.biz

 

May Leikanger arrangerer i perioden 29. august - 5. september 2019 malekurs med billedkunstner Ellen Eikenes som lærer. Malekurset passer for nybegynnere og viderekomne, og vi satser på felles og individuell undervisning innenfor komposisjon; farge, form, linjer og rom, samt abstraksjon. 20 timer undervisning.

 

Påmelding, priser og informasjon

For detaljert invitasjon, priser, påmelding og informasjon/praktiske spørsmål omkring turen, ta kontakt med May Leikanger på mobil +47 905 08 630, epost: may@leikanger.biz eller mayleikanger@gmail.com

 

Har du spørsmål angående malekurset, kontakt Ellen Eikenes; epost: ellen.eikenes@me.com mobil: 97092447

www.eikenesart.com

 

Kursinnhold

M.h.t. det faglige innholdet på malekurset, vil vi gå gjennom teori og praktiske oppgaver innenfor komposisjon. Farge, form, rom og linjer er hovedingrediensene i et kunstnerisk uttrykk. Og når vi setter disse ingrediensene sammen til et bilde, lager vi en komposisjon. Og jeg vil prøve å gi deg noen retningslinjer og "redskap" på hvordan du kan få til ulike komposisjoner og ulike uttrykk. Og mht teknikk; enten du bruker akryl, olje eller akvarellmaling, handler det om å få til en komposisjon som kan bli til et bra maleri. Det blir felles og individuell veiledning. Kursdeltakerne vil ha ulike behov for undervisning, og jeg vil prøve å gi dere det ut fra deres ulike ståsteder. Men det primære målet med kurset er selvfølgelig at du skal ta i bruk dine skapende evner og male fritt, trives og glede deg sammen med likesinnede. Så vil jeg prøve å hjelpe deg litt på vei, slik at gleden over å skape kan bli enda større.

 

Angående utstyr for maling kommer jeg til å sende et spesifisert brev om det nærmere kurstid. Men jeg kan nevne nå at du trenger å ta med deg skisseblokk og blyant + noen fargeblyanter, noen malingstuber, pensler og lerret. Det finnes staffelier og maleplater på klosteret som du kan tape opp lerret og papir på. For det meste vil vi bruke området rundt klosteret til å male. Her er motiver hvor du enn snur deg. Enten du vil male oliventrær, appelsintrær eller kaktus, deler av klosteret, en vakker dør eller utsikten utover dalen, så skal jeg prøve å hjelpe deg i gang. Vi vil også gjøre noen skisser i småbyene. Der får vi med oss italienske detaljer og opplever litt av landsbymiljøet.

  

Il Convento i Bovara i Umbria

" 14 mil fra Roma og en halvtime fra Assisi

" Grønt og frodig i hjertet av Italia

" Oliven, vin og kultur

" Nærmeste nabo er den sjarmerende middelalderbyen Trevi

" Her, i det gamle klosteret Abbazia di San Pietro, har Il Convento sitt studie- og feriested: Omgitt av olivenlunder, store løvtrær og vinranker - et vakkert kloster med en helt unik atmosfære.

 

Leder og ildsjel

Norske Live Mørstad er Il Conventos leder og ildsjel. Hun har bodd i Italia i 40 år og studert tekstilkunst ved kunstakademiet i Roma. Siden 1995 har hun tatt hånd om klosteret med restaurering, drift og organisering av feriekurs for private, grupper og bedrifter. Se Il Conventos hjemmeside: www.ilconvento.org

 

Klosteret har nylig gjennomgått en omfattende restaurering. Abbedens private rom har blitt forelesningssaler, og munkenes sovesal er nå gjestefløy og aktivitetssal. Gartnerhusene har blitt gjesterom og kjøkken med spisestue. De fjorten rommene - syv doble og syv enkle - har alle god standard og private bad. Oljepresseriet skal bli museum, og i vinkjelleren med sine store vinfat nytes vinen ved langbordet om kvelden. Fargeriet for farging av silke er intakt. Restaureringen er gjort med respekt, og den opprinnelige arkitekturen er uforandret. Klosterhagen har beholdt den tre meter høye steinmuren fra det 16. århundre. Der det én gang var en urtehage, er det i dag en vakker klosterhage med valnøttrær, fikentrær, bambusplanter og pinjetrær. På varme sommerdager kan man fortsatt nyte livet i den svale klostergangen, som munkene gjorde for 500 år siden ...

 

Klosteret er enkelt, men gir luksus for sjelen. Her er det ingen roomservice, TV eller minibar. Her råder en unik atmosføre for aktiviteter, studier og kreativitet. Gjestene blir ivaretatt på en personlig og inkluderende måte i en hyggelig atmosfære. Slapp av i hagen, nyt hverandres selskap eller mediter under buegangene. Gå til middelalderbyen Trevi, ta en cappuccino på torget, kjøp lokal vin eller olivenolje.

 

På klosteret serveres god italiensk mat. Kokken bor i lokalmiljøet og vet hvor de beste råvarene finnes. Hennes hjemmelagde mat med lokale ingredienser følger årstidene med friske grønnsaker og bær. Maten spises i fellesskap ved langbord, gjerne ute i klosterhagen når været tillater det. 

 

Kurslærer

Ellen Eikenes, f. 1949. Yrkesaktiv billedkunstner. Utdannet ved Mølla Kunstskole 1995-97 og Oslo Tegne og maleskole 1997 - 98. Tidligere førskolelærer m 1.avd. spes. ped. Malekurs i Norge siden 2000 og Spania 2003 – 2018.

 

HJERTELIG VELKOMMEN MED PÅ MALEKURS I HJERTET AV ITALIA!

 

Malekurs ute på Il Convento

Malekurs inne på Il Convento

På tur til Trevi

Bassenget omkranset av lavendel

May koser seg med en fantastisk italiensk pizza

Klosteret i forgrunnen