«FIRE FABULANTER» FRA ATELIER NORDERÅS I ÅS STILLER UT PÅ GALLERI ALBIN UPP I OSLO!

Filtmaker Irene Thorsrud Eik, billedkunstner og keramiker Ruth Sissel Foss og billedkunstnerne Kristin Theocharides Stuestøl og Ellen Eikenes danner gruppen FIRE FABULANTER og de gleder seg stort til å stille ut på Galleri Albin Upp i perioden 19. - 31. mars 2019.

Utstillingen åpner tirsdag 19. mars kl 18.

Fabulantene ser med stor spenning fram til å fylle lokalene i Galleri Albin Upp med malerier, skulpturer i filt, rakubrente keramiske krukker og vaser, tresnitt og sjal og kjoler i silke og ull.

Ruth Sissel Foss, billedkunstner og keramiker: Jeg viser en serie tresnitt med forenklede fuglelignende motiver. Tresnitt hvor de forskjellige fargede delene er saget ut som et puslespill, påført trykkfarge og lagt tilbake i treplaten til trykking. Skulpturelle keramiske objekter i rakubrent steingodsleire. Jeg bestreber meg på å skape balanse i objekter som i utgangspunktet er vridde og i ubalanse.

Kristin Stuestøl, billedkunstner: Bildene er alle oljemalerier. Jeg maler landskap som kan være både ytre og indre landskap. Jeg forsøker ikke å etterligne naturen, men håper å fange et lys, noen farger eller stemninger. I komposisjonen er jeg fasinert av hvordan en enkel horisontal linje skaper illusjonen av et landskap umiddelbart. Jeg håper symbolikken i bildene kan få tilskueren til å erindre og kjenne igjen en egen opplevelse.

Irene Thorsrud Eik, filtmaker: Å lage filtskulpturer er en arbeidsintensiv og morsom prosess. For meg er det meningsfullt å bruke naturlige og miljøvennlige fibre, og naturen er min viktigste inspirasjonskilde. Filtskulpturene er tovet med flere lag ull og tynne silkestoffer filtet inn mellom lagene. Skulpturer trenger tykk, stødig og stabil filt for å stå godt, og det kreves god krymp og mye manuell bearbeiding. Utgangspunkt og opprinnelig størrelse for disse arbeidene var derfor mange ganger så stort som skulpturene slik de nå fremstår. De enkelte delene ble laget i flere operasjoner og deretter føyet sammen. Så ble plisseringer formet og bearbeidet før skulpturene ble krympet ned til faktisk størrelse.

Ellen Eikenes, billedkunstner: Inspirasjonen til de abstrakte akrylbildene kommer fra et opphold nord i landet vårt. Jeg opplevde naturen med store kontraster; både i været, i topografien og i havet. I bildene danner fragmenter av naturen abstrakte og figurative elementer. Horisontale linjer og geometriske former i kontrast til organiske, lekende former er med på å skape liv og bevegelse, og ikke minst sterke kontraster.

ÅPNINGSTIDER Tirsdag – Søndag kl 12 – 17, mandag stengt.

Adresse: Galleri Albin Upp, Briskebyveien 42, 0259 Oslo www.albinupp.no

Kontakter: Facebook, ATELIER NORDERÅS: @AtelierNorderas

Ruth Sissel Foss, mobil: 995 04 343, epost: rusissfo@online.no

Kristin T. Stuestøl, mobil: 906 77 437, epost: kristin-theocharides@hotmail.com

Irene Thorsrud Eik, mobil: 971 89 284, epost: ireneteik@gmail.com nett: www.filtmakerirene.com

Ellen Eikenes, mobil: 970 92 447, epost: ellen.eikenes@me.com nett: www.eikenesart.com

Ellen Eikenes: "Tinte isdamer" - akrylmaleri på lerret - Triptykon - 30 x 90 cm

Ellen Eikenes: "Hide and seek" - akrylmaleri på lerret - Diptykon - 40 x 80 cm

Ellen Eikenes: "Dansende isdamer" - akrylmaleri på lerret - Triptykon - 30 x 90 cm

Ellen Eikenes: "Blå horisont" - akrylmaleri på lerret - 70 x 100 cm

"Nordic Impressions 6" - Akrylmaleri på lerret - 80 x 80 cm

"Nordic Impressions 5" - Akrylmaleri på lerret - 80 x 80 cm