VELKOMMEN PÅ ELLENS MALEKURS I SPANIA 2019 OG 2020

Her jobbes det på atelieret med oppgaver "Fra abstrakt til figurativt"

MALEKURS MED ELLEN EIKENES

GÅTURER MED BIRGER EIKENES

2020: 25. april - 2. mai, 20-timers malekurs 

2020: 12. - 19. september, 20-timers malekurs

2020: 19. - 26. september, 20-timers malekurs

1 UKES KURS 07. - 14. SEPTEMBER 2019 - kurset er fulltegnet.

10-DAGERS KURS 7. - 17. SEPTEMBER 2019 - kurset er fulltegnet.

 

PRISER:

EURO 1250 dekker en ukes male kurs (20 timer), opphold, helpensjon, vin til middag, små utflukter og transport tur/retur flyplass. 

Pris uten kurs med turleder: Euro 1150. 

Tillegg for enkeltrom: Euro 200.

 

EURO 1750 dekker 10-dagers kurs (30 timer), opphold, helpensjon, vin til middag, små utflukter og transport tur/retur flyplass. 

Pris uten kurs med turleder: Euro 1620. 

Tillegg for enkeltrom: Euro 250.

 

I Andalucias herlige fjellandskap vil vi la oss inspirere til skapende virksomhet og kunstneriske uttrykk. I vegetasjonen, i smugene i de små, hvite landsbyene og på ”vår” Finca søker vi etter farger og formasjoner som du skal få hjelp til å forevige på din måte i form av akryl-, olje- eller akvarellmaling. Vi vil kombinere malekurset med gåturer i fjellet for virkelig å ”ta inn” landskapet og miljøet.

Sted:

I Andalucia, ca. 5 mil nordøst for Malaga i Sør-Spania, ca. 6-700 m.o.h. i nærheten av de 3 pittoreske landsbyene Canillas de Albaida, Archez og Competa finner du hotellet Finca el Cerrillo, som ligger ved foten av fjellområdet Sierra Almijara, blant palmer, oliventrær og vinbusker i et åpent landskap med et herlig utsyn. Har du tilgang til internett, finner du stedet på: www.hotelfinca.com

Boforhold:

Hotel Finca el Cerrillo er en sjarmerende, restaurert bondegård fra 1805 hvor det ble drevet olivenmølle fram til 1960. Hotellet har hyggelige oppholdssteder både inne og ute. Her kan du arbeide med kunsten i skyggen under det store treet eller på det lyse, innbydende atelieret. Her kan du lese, ta deg en svømmetur i bassenget, slappe av og nyte stedets atmosfære. 

Hotellet har 14 doble rom m. aircondition og bad. Det blir servert deilig frokost med frisk frukt. Lunsj og middag inntas enten på Finca´n, eller i en av landsbyene. 

Hotellet holder høy standard hva gjelder både komfort og mat. Har du spesielle ”matbehov”, så strekker vertskapet seg langt for å tilfredstille deg.

Se og les om hotellet: www.hotelfinca.com

 

Malekursene: 

Passer for nybegynnere og viderekomne, og vi satser på felles og individuell undervisning. Vi vil gå gjennom teori og praktiske oppgaver innenfor komposisjon. Farge, form, rom og linjer er hovedingrediensene i et kunstnerisk uttrykk. Og når vi setter sammen disse ingrediensene til et bilde, lager vi en komposisjon. Og jeg vil prøve å gi deg noen retningslinjer og "redskap" på hvordan du kan få til ulike komposisjoner og ulike uttrykk. Og mht teknikk; enten du bruker akryl, olje eller akvarellmaling, handler det om å få til en komposisjon som kan bli til et bra maleri. Det blir felles og individuell veiledning. Kursdeltakerne vil ha ulike behov for undervisning, og jeg vil prøve å gi dere det ut fra deres ulike ståsteder. Men det primære målet med kurset er selvfølgelig at du skal ta i bruk dine skapende evner og male fritt, trives og glede deg sammen med likesinnede. Så vil jeg prøve å hjelpe deg litt på vei, slik at gleden over å skape kan bli enda større.

 

Angående utstyr for maling kommer jeg til å sende et spesifisert brev om det nærmere kurstid. Men jeg kan nevne nå at du trenger å ta med deg skisseblokk og blyant + noen fargeblyanter, noen malingstuber, pensler og lerret. Det finnes staffelier og maleplater på hotellet som vi kan tape opp lerret og papir på. For det meste vil vi bruke området rundt Finca el Cerrillo til å male. Her er motiver hvor du enn snur deg. Enten du vil male oliventrær, appelsintrær eller kaktus, deler av huset, en vakker dør eller utsikten utover dalen, så skal jeg prøve å hjelpe deg i gang. Vi vil også gjøre noen skisser i småbyene. Der får vi med oss spanske detaljer og opplever litt av landsbymiljøet. Jeg håper at du vil få en uke som du kan bringe videre i livet full av farger, "spanske" former og varme.

 

Ukes kurs: 20 timer undervisning.

10-dagers kurs: 30 timer undervisning.

 

Kurslærer:

Ellen Eikenes, f. 1949. Yrkesaktiv billedkunstner. Utdannet ved Mølla Kunstskole 1995-97 og Oslo Tegne og maleskole 1997 - 98. Tidligere førskolelærer m 1.avd. spes. ped. Malekurs i Norge siden 2000 og Spania 2003 – 2018.

 

Gåturer:

Mens malerne lager kunstverk har Birger stor glede av å ta med turgåerne på spennende turer i fjellområdene i nærheten.

 

Reise:

Fly tur/retur Oslo-Malaga som du bestiller selv så snart du har fått beskjed om at du har fått plass på kurset/turen. 

Påmelding:

Etter påmelding, får du beskjed om at du har fått plass. Du bekrefter dette ved å innbetale en påmeldingsavgift på NOK 2.000/3.000. Resterende kursavgift/ oppholdsutg. skal være innbetalt 11 uker før avreise. Kursavgiften betales inn i norske penger som justeres etter dagens kurs mot euro. 

Kanselleringsbestemmelser følger hotellets regler. Informeres om ved påmelding.

Påmelding sendes til:

E-post: ellen.eikenes@me.com

eller ring meg på

mobil +47 97092447,

 

eller send påmeldingen til:

Ellen Eikenes

Postboks 45, 1431 ÅS

 

Besøk til Ellens nettside:

 www.eikenesart.com

Felles undervisning på atelieret på Hotel Finca el Cerrillo

Det arbeides både ute og inne i de vakre omgivelsene til Hotel Finca el Cerrillo!

Ellens mann Birger er turleder for de som er glade i å gå turer

Fra utstillingen siste kvelden - malerier inspirert av Matisse sitt verk "La Musique"

Turgjengen med leder Birger ved vanntårnet nord for Competa

Det arbeides flittig på malekurset; farger, former og linjer skal på plass i komposisjonen.

Natursti i olivenlunden ut til Gordons trehytte

Blomster, høner, roser, god mat, god vin, motivene er herlige og uendelige!